Ønsker du å utvikle dine evner som skuespiller, men mangler erfaring? På Buskerud Folkehøgskole har du muligheten. Hovedgruppe Teater legger vekt på rolleutvikling, skuespillerteknikk, tekstanalyse og improvisasjon, men først og fremst lager vi teaterforestillinger.

Vi har samarbeidet med Rock & Metal om en rocka versjon av Snøhvit og en ganske grensesprengende Askepott. Det smalt i veggene da disse klassikerne ble vist for publikum, og aviskritikken var strålende. I flere omganger har vi jobbet sammen med Kreativ Skriving. Dette har resultert i dialog- og monologvisninger med svært forskjellig form og innhold. Til tider ganske utfordrende både for skuespillere, skribenter og publikum! Vi samarbeider også med filmklassen, og i fjor dro vi på studietur til Istanbul for å jobbe med kortfilm.

Teater har som regel to store visninger i løpet av året. Disse skal være så forskjellige som mulig i form og innhold. Vi har satt opp Gata av J. Cartwright, et stykke om arbeidsledighet og depresjon i England på 80-tallet.

Vi tok i bruk den nye multimediasalen med en moderne variant av Den Stundesløse, og vi har satt opp en «nedstrippet» og absurd variant av Alice i Underverdenen. Året etter inntok Roald Dahls Heksene Eiker Scene, etterfulgt av den norske komedien Bedre sent enn aldri. Vi har også hatt norrøn mytologi og Jesper Halles monologer på repertoaret. Spennende og interessant stoff!

Siste skoleår har vi hatt flere små forestillinger i stedet for en stor til jul, og dette gjør at vi har tid til å være med å lage film dette semesteret.

Vi svetter, spiller, leker, improviserer, analyserer, artikulerer, dikter, prøver og feiler og diskuterer alt fra «pantertanter» og meningen med livet, til lys og kulisser. Til høsten kan du være med på å bestemme hva vi skal jobbe med, og ikke minst: Hvordan resultatet skal bli.

Mer informasjon om Teater og Scenekunst kan du få ved å kontakte Tove.

Ansök till Teater og Scenekunst, Buskerud Folkehøgskole


 
×