”Vi arver ikke jorden av våre forfedre, men låner den av våre barn.” (Indiansk ordtak)

Veivisere

Hva skjer når du kommer tett på naturen, når du får leve sammen med urfolk på to kontinenter – samer i Norge og indianere, eller First Nations som de kaller seg selv, i Canada? På linja FaceNorth. Urfolk – Canada vil urfolk være våre veivisere, i møte med naturen og mennesket.

Å leve på urfolks vis

På FaceNorth. Urfolk – Canada får du leve med urfolk, være med på spennende aktiviteter som reinsanking og reinslakting. Du får delta på Lofotfiske og fjordfiske. Du får lage tradisjonell mat, spise og overnatte ute i lavvo. Du lærer å leve av det naturen gir. Du får gå Norge på tvers, padle i kano og bevege deg i naturen med respekt. Du lærer å lage bål under alle forhold, og i tillegg mye annet spennende og nyttig.

I Canada får du bl.a. besøke Haida-folket, på den avsides øygruppa Haida Gwaii, like utenfor Canadas Stillehavskyst, sør for Alaska. Her blir du kjent med Haida-folkets gamle skikker og leveveier. På Canadas ”Galapagos-øyer” får du unik nærkontakt med noen av verdens mest spektakulære totempåler, og deres hemmeligheter.

Fortellingene

Rundt det flammende bålet, i seine kveldstimer, får du del i de gamles – og de unges – fortellinger. Du blir kjent med historien, tragediene, kampen og håpet, ja, du blir selv en del av den store fortellingen.

Og viktigst alt – det uforglemmelige, unike og spesielle som oppstår når mennesker møtes, og du plutselig får øye på deg selv på en helt ny måte.

Vær med på et enestående opplegg – dette glemmer du aldri!

Ansök till FaceNorth. Urfolk – Canada, Folkehøgskolen Nord-Norge


 
×