Beach og Volleyball, Sunnfjord Folkehøgskule

  • Dersom du vil trene på høyt nivå.
  • Dersom du vil spille volleyball både inne og ute.
  • Dersom du har høge volleyballmotiv og vil trene hver dag.
  • Dersom du er en fersk volleyballspiller med vilje til å henge med i svingene.
  • Dersom du vil utvikle ditt talent samtidig som du lever et spennende folkehøyskoleår.
  • Dersom du vil kombinere seriespill, NM landsfinaler og treningssamlinger i Tyrkia og Brasil.
  • Dersom du vil ha med deg en gylden kombinasjon som bare finnes på en folkehøyskole i Førde.

Svarer du ja på noen av disse utfordringene, har vi verdens beste linje for deg!

Men pass deg! Et folkehøyskoleår er toppet med aktiviteter og har et internatliv som kan ta pusten fra deg. På skolen risikerer du å bli verdensmester i å takle stadig nye sosiale utfordringer og du risikerer å bli del av et unikt fellesskap på og utenfor volleyballbanen.

Alanya, Tyrkia
I september, når høsten setter inn, reiser du på vår første treningssamling i utlandet. Sandvolleyball har som regel all prioritet i 14 dager, men tidligere år har vi også spilt innekamper mot gode lokale lag. Vi har funnet vårt paradis på Konakli-stranden. Et All inclusive-hotell med 27 beachvolleyballbaner(!), god infrastruktur og rikelig med god tyrkisk mat. Her  blir det to økter med ball for dagen. Perioden midt på dagen disponerer elevene som de vil til sol, bading og shopping. I Alanya blir det turneringer mot de tyrkiske ringrevene Sait, Fatih, Aslan, Mehmet, Dündar og Ylmaz. Sjansen er også stor for at du treffer på gode tyske, finske, østerriske eller lag fra andre nasjoner som har treningsleir. Når du kommer tilbake til Norge er det oktober og årets serie starter opp.

Matching
Perioden fram til jul er hektisk med mye trening og mye matching. I løpet av året vil du delta på turneringer, kvalifiseringer, seriespill og mange treningskamper.

Som skolelag spiller du i turneringer mot andre folkehøyskoler. Landsfinalen for videregående skoler i januar er et høydepunkt sammen med NM U21 i april.

I seriesystemet får du tilbud om å spille med elite, 1.- og 2. divisjonslagene til Førde VBK. Som klubbspiller vil du få medlems-, trenings- og lisensutgifter som kommer i tillegg til skoleutgifter. Førde vbk er den klubben som har vunnet flest junior NM-gull for gutter. Klubben satser nå også sterkt på jentene og har som målsetting å rykke opp til eliteserien. Det er hard konkurranse om å komme på førstelaget. Du trener og spiller sammen med de beste juniorene i landet. Her blir du verdensmester i å henge med i svingene.

 

Rio de Janeiro og Copacabana
I februar flyr du til Rio de Janeiro. Brasil er verdens beste volleyballnasjon og i Rio trener de beste sandvolleyballspillerne. Fra poolbassenget på taket av Hotel Golden Tulip Continental ser du ned på Posto 1 på Copacabana, der du trener på verdens mest berømte strand. Langs Copacabana og Ipanema ligger beachbanene på rekke og rad. Du er på en treningsleir og midt i et eventyr. Du har to treninger daglig. En tidlig på formiddagen og en sent på ettermiddagen. Midt på dagen er det for varmt til å trene. Da ligger du nederst på stranden, spaserer langs promenaden eller tar taxi til shoppingsenteret Rio Sul.

Mellom all trening reiser vi i samlet tropp på fotballkamp på Maracana, jeeptur til Kristusstatuen, tar de to taubanene opp på Sukkertoppen, besøker Saaramarkedet, danser Forro med Daniel og Vitor på Rio Scenarium og mye mer. Her blir du også verdensmester i å komme deg i seng. Tidlig neste morgen venter en ny økt i den varme sanden.

Saquarema
Siste uka i Brasil reiser vi til det nasjonale treningssenteret CDV Saquarema, to timer nord for Rio de Janeiro. Her trener de brasilianske juniorlandslaga i innendørs volleyball. Det er gjennom Marcelo Penner vi har klart å opprette denne unike kontakten. I Saquarema bor du og trener sammen med de beste juniorene i verden. Her bor du sammen med kommende verdensmestere!

Teori, statistikk, videoanalyse og dommerkurs
Vi går igjennom ulike spillesystemer, nye teknikker og trender. Du lærer å føre statistikkskjema og det er faste spillermøter med videoanalyse. I tillegg til dette får du minimum dommer 1-utdanning.

Gjørmevolleyball

I løpet av året spiller du sittevolleyball, plenvolleyball, snøvolleyball og gjørmevolleyball. Midt i myra til bonden Jan Ove Hafstad rigger vi to nettoppsett og startet turnering i gjørmevolleyball. Kampropene er «Én, to, tre shit!», «Shit Happens!» og «Drit i det!».

Puls Førde
Styrketrening på Puls Førde. Tilgang til fysioterapi og idrettsmedisinsk støtteapparat. Som medlem i Puls-kjeden kan du trene gratis på alle Puls-instituttene i Norge.

volley8Trinn 2
Beach & volleyball tilbyr også Trinn 2. Mange ønsker å gå et ekstra år på skolen. Derfor tilbyr vi et trinn 2-opplegg. Elevene som går andreåret har en mer fleksibel timeplan. Nært samarbeid med elite og 1.- og 2. divisjonslagene til Førde vbk. De som vil trene ekstra styrke får det. De som vil ha fordypning i sandvolleyball kan ha et lengre utenlandsopphold i Brasil.

Linjelærere
Hovedleder for Beach & volleyball-programmet er trenerlegenden Magne Hornnes. Han har med seg brasilianeren Marcelo Penner, tidligere Topp Volley Norge-trener, kjent sandvolleyballtrener i Rio de Janeiro og Nils Edvin Numme, nyutdannet kateket, elitelagspiller på Førde vbk og landslagsspiller med proffkarriere i Finland.

Fyll ut søknad om
skuleplass elektronisk
med Søknadsskjema»

Beach & volleyball sin blogg finner du her

Beach & volleyball sin egen elevstyrte blogg finner du her!

Antall plasser
Beach & volleyball er den største linjen på Sunnfjord folkehøgskole. De siste årene har det vært stor vekst i antall søkere. Sist år tok vi inn 36 elever og måtte avvise søkere. Det er viktig å søke tidlig dersom du skal være sikret plass.

Ansök till Beach og Volleyball, Sunnfjord Folkehøgskule


 
×